İçeriğe geç

Peygamberler hakkında dini bilgi yarışması

Hz. Nuh ve gemi, Hz. İbrahim ve ateş, Hz. Musa ve deniz, Hz. Yusuf ve kardeşleri: Kur’an’ın anlattığı peygamber kıssalarında kendinizi sınayın. Her cevabın yanında onu kanıtlayan ayet vardır.

60 kontrol edilmiş soru, 6 seviye

Sorular ve cevaplar: Peygamberler

Konudan birkaç soru, cevabı ve deliliyle.

  1. Hangi peygamber kavmine Allah’ın bir mucizesi olarak dişi bir deve gösterdi?

    • Hz. Hûd
    • Hz. Salih
    • Hz. Lût
    • Hz. Şuayb
    Cevabı göster

    Cevap: Hz. Salih

    A’râf 7:73

    Ayeti görüntüle A’râf suresini oku
  2. Hz. Musa asasını Firavun’un önüne atınca asa neye dönüştü?

    • Bir ağaç
    • Bir kılıç
    • Bir güvercin
    • Bir yılan
    Cevabı göster

    Cevap: Bir yılan

    A’râf 7:107

    Ayeti görüntüle A’râf suresini oku
  3. Peygamberlerin sonuncusu (hâtemi) kimdir?

    • Hz. İsa
    • Hz. Musa
    • Hz. Muhammed ﷺ
    • Hz. İbrahim
    Cevabı göster

    Cevap: Hz. Muhammed ﷺ

    Ahzâb 33:40

    Ayeti görüntüle Ahzâb suresini oku
  4. Hangi sure, Hz. İsa’nın annesinin adını taşır?

    • Meryem
    • Âl-i İmrân
    • Tâhâ
    • Nisâ
    Cevabı göster

    Cevap: Meryem

    Meryem 19:16

    Ayeti görüntüle Meryem suresini oku
  5. Allah ateşe hangi peygamber için “serin ve selamet ol” diye emretti?

    • Hz. İbrahim
    • Hz. Yusuf
    • Hz. Nuh
    • Hz. Yunus
    Cevabı göster

    Cevap: Hz. İbrahim

    Enbiyâ 21:69

    Ayeti görüntüle Enbiyâ suresini oku
  6. Hangi peygamber yaşlıyken Yahya adında bir oğulla müjdelendi?

    • Hz. İbrahim
    • Hz. Dâvûd
    • Hz. Yakup
    • Hz. Zekeriya
    Cevabı göster

    Cevap: Hz. Zekeriya

    Meryem 19:7

    Ayeti görüntüle Meryem suresini oku
  7. Hangi peygamber daha beşikteki bir bebekken insanlarla konuştu?

    • Hz. Süleyman
    • Hz. İsa
    • Hz. Yusuf
    • Hz. Musa
    Cevabı göster

    Cevap: Hz. İsa

    Meryem 19:29-34

    Ayeti görüntüle Meryem suresini oku
  8. Kâbe’nin temellerini oğlu İsmail ile birlikte kim yükseltti?

    • Hz. İbrahim
    • Hz. Âdem
    • Hz. Nuh
    • Hz. Süleyman
    Cevabı göster

    Cevap: Hz. İbrahim

    Bakara 2:127

    Ayeti görüntüle Bakara suresini oku
  9. Allah meleklere kime secde etmelerini emretti?

    • Hz. İbrahim
    • Hz. İdris
    • Hz. Âdem
    • Hz. Nuh
    Cevabı göster

    Cevap: Hz. Âdem

    Bakara 2:34

    Ayeti görüntüle Bakara suresini oku
  10. Hz. Âdem’e secde etmeyi kim reddetti?

    • Cebrail
    • Cehennemin bekçisi Mâlik
    • Mikâil
    • İblis
    Cevabı göster

    Cevap: İblis

    Bakara 2:34

    Ayeti görüntüle Bakara suresini oku
  11. Hangi peygamberi büyük bir balık yuttu?

    • Hz. Nuh
    • Hz. Yusuf
    • Hz. Musa
    • Hz. Yunus
    Cevabı göster

    Cevap: Hz. Yunus

    Sâffât 37:139-142

    Ayeti görüntüle Sâffât suresini oku
  12. Hz. Yusuf’un babası kimdi?

    • Hz. İsmail
    • Hz. İshak
    • Hz. Yakup
    • Hz. İbrahim
    Cevabı göster

    Cevap: Hz. Yakup

    Yûsuf 12:38

    Hz. Yusuf “Atalarım İbrahim, İshak ve Yakup’un dinine uydum” der; Yakup babası, İshak dedesi, İbrahim de dedesinin babasıdır.

    Ayeti görüntüle Yûsuf suresini oku
  13. Allah’ın emriyle gemiyi hangi peygamber yaptı?

    • Hz. Musa
    • Hz. İbrahim
    • Hz. Yunus
    • Hz. Nuh
    Cevabı göster

    Cevap: Hz. Nuh

    Hûd 11:36-37

    Ayeti görüntüle Hûd suresini oku
  14. Hangi peygamber rüyasında oğlunu kurban ettiğini gördü ve Allah ona büyük bir kurbanı fidye kıldı?

    • Hz. İbrahim
    • Hz. Yakup
    • Hz. Nuh
    • Hz. Zekeriya
    Cevabı göster

    Cevap: Hz. İbrahim

    Sâffât 37:102-107

    Ayeti görüntüle Sâffât suresini oku
  15. Kardeşleri hangi peygamberi kuyunun dibine attı?

    • Hz. Yunus
    • Hz. İsmail
    • Hz. Musa
    • Hz. Yusuf
    Cevabı göster

    Cevap: Hz. Yusuf

    Yûsuf 12:10

    Ayeti görüntüle Yûsuf suresini oku
  16. Hangi peygamber asasıyla denize vurdu ve deniz yarıldı?

    • Hz. İbrahim
    • Hz. İsa
    • Hz. Musa
    • Hz. Nuh
    Cevabı göster

    Cevap: Hz. Musa

    Şuarâ 26:63

    Ayeti görüntüle Şuarâ suresini oku
  17. Kur’an hangi peygamberi “Meryem oğlu” diye anar?

    • Hz. İsmail
    • Hz. Yahya
    • Hz. İsa
    • Hz. Musa
    Cevabı göster

    Cevap: Hz. İsa

    Âl-i İmrân 3:45

    Ayeti görüntüle Âl-i İmrân suresini oku
  18. Bir karınca, diğer karıncaları hangi peygamberin ve ordusunun gelişine karşı uyardı?

    • Hz. Yunus
    • Hz. Nuh
    • Hz. Musa
    • Hz. Süleyman
    Cevabı göster

    Cevap: Hz. Süleyman

    Neml 27:18

    Ayeti görüntüle Neml suresini oku
  19. Allah Hz. İsa’ya hangi kitabı verdi?

    • İbrahim’in sahifeleri
    • Tevrat
    • İncil
    • Zebur
    Cevabı göster

    Cevap: İncil

    Mâide 5:46

    Ayeti görüntüle Mâide suresini oku
  20. Allah hangi peygamberi dost (halil) edindi?

    • Hz. Nuh
    • Hz. Âdem
    • Hz. İbrahim
    • Hz. Dâvûd
    Cevabı göster

    Cevap: Hz. İbrahim

    Nisâ 4:125

    Ayeti görüntüle Nisâ suresini oku

Diğer konular

Tüm yarışmalar
  • Kur’an

    Ayetin suresi, devamı, benzer ayetler, dinleyerek.

    10 seviye

  • Kâriler

    Kâriyi sesinden tanıyın.

    10 seviye

  • Peygamberimizin ﷺ hayatı

    Mekke’den Medine’ye siyer.

    1 seviye

  • İbadetler

    İman, namaz, zekât, oruç, hac.

    1 seviye

  • Hadis

    Peygamberimizin ﷺ sözleri.

    1 seviye

  • Esmâ-i Hüsnâ

    Allah’ın isimlerinin anlamı.

    10 seviye

  • İslam tarihi

    Halifeler, sahabe, önemli tarihler.

    1 seviye

  • Kur’an kelimeleri

    Kur’an kelimelerinin anlamı.

    10 seviye

  • Ramazan

    Oruç, Kadir Gecesi, bayram.

    1 seviye

  • Hac ve umre

    Hac ve mekânları.

    1 seviye

Yarışma oyunu

12 Ekim 2026 Pazartesi 1 جمادى الأولى 1448 هـ