İçeriğe geç

Yarışma: Kur’an kelimeleri

Rahmet, sabır, takva, cennet: Kur’an’da en sık geçen kelimelerin anlamını bulun. Her cevaptan sonra kelime, geçtiği bir ayette gösterilir.

Her oyunda yenilenen sorular, 10 seviye

Sorular ve cevaplar: Kur’an kelimeleri

Konudan birkaç soru, cevabı ve deliliyle.

  1. Kur’an’daki bu kelime ne anlama gelir?

    مِثْقَالَ ذَرَّةٍ

    • Kurbanını yalnız Allah için kes
    • Küçücük bir karınca ağırlığı
    • Onu yayıp yararlarını içine koydu
    • Beni yarattı
    Cevabı göster

    Cevap: Küçücük bir karınca ağırlığı

    Zilzâl 99:7

    Ayeti görüntüle Zilzâl suresini oku
  2. Kur’an’daki bu kelime ne anlama gelir?

    يَوْمِ الدِّينِ

    • Korkudan çarpan
    • Bol hayır; cennetteki Kevser ırmağı da ondandır
    • Ceza ve hesap günü
    • Akıp giden büyük gemiler
    Cevabı göster

    Cevap: Ceza ve hesap günü

    Fâtiha 1:4

    Ayeti görüntüle Fâtiha suresini oku
  3. Kur’an’daki bu kelime ne anlama gelir?

    وَالنَّجْمُ

    • Gökteki yıldız
    • Bereketi ve hayrı çok olan
    • Kurbanını yalnız Allah için kes
    • Biçim, suret
    Cevabı göster

    Cevap: Gökteki yıldız

    Rahmân 55:6

    Ayeti görüntüle Rahmân suresini oku
  4. Kur’an’daki bu kelime ne anlama gelir?

    رَبِّ

    • Rab: kullarını nimetleriyle terbiye eden
    • Onun yanları ve dört bir yanı
    • Kızgın, şiddetle tutuşturulmuş
    • Bir topluluk
    Cevabı göster

    Cevap: Rab: kullarını nimetleriyle terbiye eden

    Fâtiha 1:2

    Ayeti görüntüle Fâtiha suresini oku
  5. Kur’an’daki bu kelime ne anlama gelir?

    خُسْرٍ

    • Kaynar su
    • Kurbanını yalnız Allah için kes
    • Zaman
    • Hüsran, zarar ve helak
    Cevabı göster

    Cevap: Hüsran, zarar ve helak

    Asr 103:2

    Ayeti görüntüle Asr suresini oku
  6. Kur’an’daki bu kelime ne anlama gelir?

    الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ

    • Eğriliği olmayan dosdoğru yol: İslam
    • Çeşitli renklere boyanmış yün gibi
    • Sizi uyaran bir elçi
    • Seni terk etmedi
    Cevabı göster

    Cevap: Eğriliği olmayan dosdoğru yol: İslam

    Fâtiha 1:6

    Ayeti görüntüle Fâtiha suresini oku
  7. Kur’an’daki bu kelime ne anlama gelir?

    آلَاءِ رَبِّكُمَا

    • Onu yayıp yararlarını içine koydu
    • (Salih amelle) dönülecek yer
    • Rabbinizin nimetleri
    • Bölük bölük, dağınık hâlde
    Cevabı göster

    Cevap: Rabbinizin nimetleri

    Rahmân 55:16

    Ayeti görüntüle Rahmân suresini oku
  8. Kur’an’daki bu kelime ne anlama gelir?

    وَالْعَصْرِ

    • Ceza ve hesap günü
    • Rabbinizin nimetleri
    • Zaman
    • Alev alev yanan
    Cevabı göster

    Cevap: Zaman

    Asr 103:1

    Ayeti görüntüle Asr suresini oku
  9. Kur’an’daki bu kelime ne anlama gelir?

    حَامِيَةٌ

    • Kızgın, şiddetle tutuşturulmuş
    • Yükün: günahın
    • Onun yanları ve dört bir yanı
    • Parıl parıl yanan bir kandil (güneş)
    Cevabı göster

    Cevap: Kızgın, şiddetle tutuşturulmuş

    Kâria 101:11

    Ayeti görüntüle Kâria suresini oku
  10. Kur’an’daki bu kelime ne anlama gelir?

    خَابَ

    • Mal ve evlat çokluğuyla övünme yarışı
    • Taşlaşmış çamurdan
    • Kaybetti, hüsrana uğradı
    • Şiddetli açlık
    Cevabı göster

    Cevap: Kaybetti, hüsrana uğradı

    Şems 91:10

    Ayeti görüntüle Şems suresini oku

Diğer konular

Tüm yarışmalar
  • Kur’an

    Ayetin suresi, devamı, benzer ayetler, dinleyerek.

    10 seviye

  • Kâriler

    Kâriyi sesinden tanıyın.

    10 seviye

  • Peygamberler

    Kur’an’da peygamberlerin kıssaları.

    6 seviye

  • Peygamberimizin ﷺ hayatı

    Mekke’den Medine’ye siyer.

    1 seviye

  • İbadetler

    İman, namaz, zekât, oruç, hac.

    1 seviye

  • Hadis

    Peygamberimizin ﷺ sözleri.

    1 seviye

  • Esmâ-i Hüsnâ

    Allah’ın isimlerinin anlamı.

    10 seviye

  • İslam tarihi

    Halifeler, sahabe, önemli tarihler.

    1 seviye

  • Ramazan

    Oruç, Kadir Gecesi, bayram.

    1 seviye

  • Hac ve umre

    Hac ve mekânları.

    1 seviye

Yarışma oyunu

12 Ekim 2026 Pazartesi 1 جمادى الأولى 1448 هـ