İçeriğe geç

Kur’an Bilgi Yarışması

Bir ayetin suresini tanıyın, devamını bulun, benzer ayetler tuzağına düşmeyin, dinleyin ve tahmin edin. Sorular Medine mushafının metninden alınır: yalnızca bir kez geçen ayetler sorulur, her yanlış cevap da gerçek bir ayettir.

Her oyunda yenilenen sorular, 10 seviye

Sorular ve cevaplar: Kur’an

Konudan birkaç soru, cevabı ve deliliyle.

  1. Bu ayet hangi sureden?

    وَإِذَا ٱلْجَحِيمُ سُعِّرَتْ

    • İbrâhîm
    • Tekvîr
    • Ra’d
    • Nûr
    Cevabı göster

    Cevap: Tekvîr

    Tekvîr 81:12

    Ayeti görüntüle Tekvîr suresini oku
  2. Bu ayetin devamı hangisi?

    لَتَرْكَبُنَّ طَبَقًا عَن طَبَقٍ

    • فَسَوْفَ يُحَاسَبُ حِسَابًا يَسِيرًا
    • فَلَآ أُقْسِمُ بِٱلشَّفَقِ
    • يَٰٓأَيُّهَا ٱلْإِنسَٰنُ إِنَّكَ كَادِحٌ إِلَىٰ رَبِّكَ كَدْحًا فَمُلَٰقِيهِ
    • فَمَا لَهُمْ لَا يُؤْمِنُونَ
    Cevabı göster

    Cevap: فَمَا لَهُمْ لَا يُؤْمِنُونَ

    İnşikâk 84:19-20

    Ayeti görüntüle İnşikâk suresini oku
  3. Bu ayetlerden hangisi Enfâl suresindedir?

    • كَدَأْبِ ءَالِ فِرْعَوْنَ وَٱلَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ كَفَرُوا۟ بِـَٔايَٰتِ ٱللَّهِ فَأَخَذَهُمُ ٱللَّهُ بِذُنُوبِهِمْ إِنَّ ٱللَّهَ قَوِىٌّ شَدِيدُ ٱلْعِقَابِ
    • كَدَأْبِ ءَالِ فِرْعَوْنَ وَٱلَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ كَذَّبُوا۟ بِـَٔايَٰتِنَا فَأَخَذَهُمُ ٱللَّهُ بِذُنُوبِهِمْ وَٱللَّهُ شَدِيدُ ٱلْعِقَابِ
    Cevabı göster

    Cevap: كَدَأْبِ ءَالِ فِرْعَوْنَ وَٱلَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ كَفَرُوا۟ بِـَٔايَٰتِ ٱللَّهِ فَأَخَذَهُمُ ٱللَّهُ بِذُنُوبِهِمْ إِنَّ ٱللَّهَ قَوِىٌّ شَدِيدُ ٱلْعِقَابِ

    Enfâl 8:52

    Benzer ayet: Âl-i İmrân 3:11.

    Ayeti görüntüle Enfâl suresini oku
  4. Kâfirûn suresi Mekkî mi, Medenî mi?

    • Mekkî
    • Medenî
    Cevabı göster

    Cevap: Mekkî

    Kâfirûn Mekkî bir suredir: Medine mushafına ve Suyûtî’nin naklettiği ittifaka göre hicretten önce inmiştir.

    Kâfirûn suresi
  5. Bu ayetten hemen önce hangi ayet gelir?

    ثُمَّ إِنَّ عَلَيْنَا حِسَابَهُم

    • فَذَكِّرْ إِنَّمَآ أَنتَ مُذَكِّرٌ
    • إِنَّ إِلَيْنَآ إِيَابَهُمْ
    • وُجُوهٌ يَوْمَئِذٍ خَٰشِعَةٌ
    • لَّا تَسْمَعُ فِيهَا لَٰغِيَةً
    Cevabı göster

    Cevap: إِنَّ إِلَيْنَآ إِيَابَهُمْ

    Gâşiye 88:25-26

    Ayeti görüntüle Gâşiye suresini oku
  6. Tebbet suresi kaç ayettir?

    • 3
    • 7
    • 5
    • 2
    Cevabı göster

    Cevap: 5

    Tebbet suresi Hafs sayımına göre (Medine mushafı) 5 ayettir.

    Tebbet suresini oku
  7. Bu ayet hangi sureden?

    وَإِذَا ٱلْمَوْءُۥدَةُ سُئِلَتْ

    • Enbiyâ
    • A’râf
    • Kadir
    • Tekvîr
    Cevabı göster

    Cevap: Tekvîr

    Tekvîr 81:8

    Ayeti görüntüle Tekvîr suresini oku
  8. Bu ayetin devamı hangisi?

    يَٰقَوْمِ ٱدْخُلُوا۟ ٱلْأَرْضَ ٱلْمُقَدَّسَةَ ٱلَّتِى كَتَبَ ٱللَّهُ لَكُمْ وَلَا تَرْتَدُّوا۟ عَلَىٰٓ أَدْبَارِكُمْ فَتَنقَلِبُوا۟ خَٰسِرِينَ

    • قَالُوا۟ يَٰمُوسَىٰٓ إِنَّ فِيهَا قَوْمًا جَبَّارِينَ وَإِنَّا لَن نَّدْخُلَهَا حَتَّىٰ يَخْرُجُوا۟ مِنْهَا …
    • إِلَّا ٱلَّذِينَ تَابُوا۟ مِن قَبْلِ أَن تَقْدِرُوا۟ عَلَيْهِمْ فَٱعْلَمُوٓا۟ أَنَّ ٱللَّهَ غَفُورٌ …
    • جَعَلَ ٱللَّهُ ٱلْكَعْبَةَ ٱلْبَيْتَ ٱلْحَرَامَ قِيَٰمًا لِّلنَّاسِ وَٱلشَّهْرَ ٱلْحَرَامَ وَٱلْهَدْىَ وَٱلْقَلَٰٓئِدَ ذَٰلِكَ …
    • لِلَّهِ مُلْكُ ٱلسَّمَٰوَٰتِ وَٱلْأَرْضِ وَمَا فِيهِنَّ وَهُوَ عَلَىٰ كُلِّ شَىْءٍ قَدِيرٌۢ
    Cevabı göster

    Cevap: قَالُوا۟ يَٰمُوسَىٰٓ إِنَّ فِيهَا قَوْمًا جَبَّارِينَ وَإِنَّا لَن نَّدْخُلَهَا حَتَّىٰ يَخْرُجُوا۟ مِنْهَا …

    Mâide 5:21-22

    Ayeti görüntüle Mâide suresini oku
  9. Bu ayetlerden hangisi İbrâhîm suresindedir?

    • يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُوٓا۟ أَنفِقُوا۟ مِمَّا رَزَقْنَٰكُم مِّن قَبْلِ أَن يَأْتِىَ يَوْمٌ لَّا بَيْعٌ فِيهِ وَلَا خُلَّةٌ وَلَا شَفَٰعَةٌ وَٱلْكَٰفِرُونَ هُمُ ٱلظَّٰلِمُونَ
    • قُل لِّعِبَادِىَ ٱلَّذِينَ ءَامَنُوا۟ يُقِيمُوا۟ ٱلصَّلَوٰةَ وَيُنفِقُوا۟ مِمَّا رَزَقْنَٰهُمْ سِرًّا وَعَلَانِيَةً مِّن قَبْلِ أَن يَأْتِىَ يَوْمٌ لَّا بَيْعٌ فِيهِ وَلَا خِلَٰلٌ
    Cevabı göster

    Cevap: قُل لِّعِبَادِىَ ٱلَّذِينَ ءَامَنُوا۟ يُقِيمُوا۟ ٱلصَّلَوٰةَ وَيُنفِقُوا۟ مِمَّا رَزَقْنَٰهُمْ سِرًّا وَعَلَانِيَةً مِّن قَبْلِ أَن يَأْتِىَ يَوْمٌ لَّا بَيْعٌ فِيهِ وَلَا خِلَٰلٌ

    İbrâhîm 14:31

    Benzer ayet: Bakara 2:254.

    Ayeti görüntüle İbrâhîm suresini oku

Diğer konular

Tüm yarışmalar

Yarışma oyunu

12 Ekim 2026 Pazartesi 1 جمادى الأولى 1448 هـ